Смартфон для водія та таксиста у 2023 році: чому саме iPhone 14

Смартфон для водія та таксиста у 2023 році: чому саме iPhone 14

Зараз водям не доводиться запам’ятовувати план міста та розташування вулиць. Якщо ви використовуєте навігатор, впевнено почуватиметесь на дорогах будь-якого міста України. Ба більше, майже всі служби таксі пропонують таксистам можливість встановлення багатофункціональних додатків. Достатньо лише згодитися на поїздку, й програма розраховує її вартість, сама розробить оптимальний маршрут з урахуванням дорожніх заторів чи ремонтних робіт. Таксисту треба лише довезти пасажирів від пункту А до пункту В. Який же смартфон найкращим чином підійде для таких завдань?

Порівняння смартфонів різних виробників

На різноманітних ресурсах в мережі можна знайти огляди та рейтинги смартфонів. Таксистам та водіям радять використовувати пристрої бюджетної та середньої цінових категорій. Але чи це правильний вибір? Спочатку треба визначитися з загальними якостями та характеристиками телефона. Він повинен відповідати наступним вимогам:

  • достатньо потужний для одночасної роботи з кількома додатками;
  • тривка батарея – у дорозі може трапитися що завгодно, й не хочеться щоб смартфон підвів у момент, коли треба негайно викликати евакуатор швидку допомогу;
  • міцний корпус, що здатен витримати падіння та удари;
  • доволі яскравий екран з широкими можливостями налаштування яскравості;
  • герметичний корпус із високою ступінню захисту від вологи.

Якщо порівнювати смартфони різних виробників, побачимо, що перерахованим вимогам відповідають не всі девайси. Особливо, якщо йдеться про бюджетну категорію. Таким чином, економити на купівлі смартфона не бажано. Приміром, якщо обираєте Айфон 14, виробник заклав у нього великий ресурс міцності. Корпус виконано не з дешевого пластику, а з металу та скла. Вологозахист відповідає найвищому стандарту IP68. Дисплей доволі великий та яскравий, на якому добре буде видно карту міста. До того ж є захист проти подряпин та відбитків пальців.

Щодо потужності та швидкодії, то остання модель Айфон працює на супер продуктивному чипі A15 Bionic. Він наразі у загальному рейтингу займає четверту позицію, поступаючись на декілька балів лише більш досконалим Apple A16 Bionic, Snapdragon 8 другого покоління та MediaTek Dimesity 9200. Так, Apple A16 отримав 99 балів, Snapdragon – 96, А15 – 94. Якщо ж взяти інші популярні смартфони, котрі рекомендують водіям та таксистам, то, приміром Xiaomi Redmi Note 10S на чипі MediaTek Helio G95 у тому ж рейтингу має лише 41 бал. Отже, водій, що обирає саме Айфон 14, не зіткнеться з проблемами у вигляді зависання чи самовільного відключення телефона через перевантаження.

iOS та додаткі для роботи у таксі

Операційна система від Apple відома своєю стабільністю та безпекою. Усі додатки, котрі використовують служби таксі в Україні, адаптовано під Android та iOS. Ви також знайдете багато програм-навігаторів, що дозволять впевненно себе відчувати у будь-якому місті України, або під час міжміських подорожей. Переглядати панорами можна на Google картах, аби краще орієнтуватися на місцевості.

Apple забезпечує тривалу програмну підтримку своїх гаджетів, що не можна сказати про виробників бюджетної категорії. Придбаний два – три роки тому недорогий смартфон може вже не підтримувати встановлення більш вимогливих додатків для роботи у таксі. З огляду на усі ці причини, а також завдяки міцності та вологозахисту, саме смартфони від Apple, починючи з лінійки Х та завершуючі найновішим флагманом iPhone 14 Pro Max 2022 року стануть ідеальним варіантом для водіїв та таксистів.